Om Bloggen,Hur jag kom till tro

Om mig

Jag är 19 år, och jag bor i Falkenberg. Jag är med i en hemförsamling i Halmstad. På min fritid, så gillar jag förutom det som hör till det kristna livet (läsa bibeln, evangelisera o.s.v.) att umgås med vänner, vara ute i naturen, spela fotboll.

Mitt vittnesbörd (hur jag kom till tro)

Jag blev frälst och började följa Jesus någon gång i slutet av sommaren 2011 (jag blev döpt 26/11-2011). Före detta bekände jag mig som kristen men hade ingen personlig relation med Jesus.
Mitt liv visade på att jag att jag ej hade någon relation med Gud, jag gick mina egna vägar. Jag spelade bara datorspel hela dagarna, i princip så mycket jag kunde, jag ansåg att gaming var mitt liv.

När jag var 15 år, så började jag läsa en bibel (inte en hel men med berättelser från bibeln) som min mamma gav mig. Jag skulle få en summa pengar om jag läste klart den, så jag tänkte att om jag bara läser ibland, i typ 1 år så kommer jag till sist ha fått lättförtjänade pengar. Jag började först läsa för pengarnas skull, men Gud grep tag i mig, hans ord grep tag i mig, jag blev så berörd av det jag läste. En andlig hunger väcktes i mig och Gud drog mig till sig, jag kunde knappt sluta läsa.

Jag fick frid och glädje när jag läste i barnbibeln. Mina ögon öppnades för sanningen, jag visste att det var sanning. Jag var oftast mycket orolig och rädd på natten som jag varit sen jag var liten, och jag tog medicin för mina sömnproblem och ångest under många år när jag var yngre. Men jag blev fri från detta när jag läste bibeln och när jag blev frälst och sov bättre än vad jag någonsin gjort.
Gud uppenbarade även sin kärlek för mig när jag läste om Jesu verk på korset i den och jag började gråta, och fick se det på ett nytt personligt sätt, inte bara tro på det på ett intellektuellt sätt.

Jag brukade följa med min pappa till den kristna församling som han gick till.
När jag var på ett möte där en gång så märkte jag efteråt hur jag förvandlades som person, hade inte samma längtan efter dåliga vanor i mitt liv. Under mötet blev jag gripen av lovsången och började gråta, och upplevde glädje, frid och frihet. Jag började söka frihet från dåliga vanor jag hade i mitt liv, hos Jesus och fick syndanöd över detta, och Jesus satte mig fri!

Efter att jag blev frälst så började jag mer och mer dras bort från datorspelet, eftersom jag upplevde att det ej gav mig samma tillfredsställelse längre, ingen riktig tillfredsställelse i jämförelse med Gud, det gav mig en tomhet i mitt liv, jag tänkte det måste finnas något mer.
Samt att jag kände att Gud drog mig bort från mitt gaming liv. Jag var hungrig efter Gud, den hungern kan ej något eller någon i denna världen möta, utan endast Gud. Så småningom slutade jag helt med datorspel. I höstas (2012) sålde jag även min speldator.

Jag började läsa kristen undervisning också, kristna böcker, spenderade mycket tid i bön i gemenskap med Gud, särskilt på natten i stillhet inför Gud, omsluten av Hans närvaro och kärlek och jag jublade inom mig i lovsång till Gud.

En gång när min mamma berättade för en kvinna (jag var ej där vid det tillfället och har nog ej pratat med den kvinnan) att jag blivit kristen fick denne kvinnan rysningar (den helige Ande berörde henne). Gud gav mig även profetiska drömmar och syner.

Helad från matproblem och problem med tillväxten och social fobi

Jag hade även ända sedan min barndom haft problem med maten, jag åt för det mesta väldigt lite, hade mycket dålig aptit, men en del av det berodde på mediciner jag tog. Men jag hade även problem med in på tonåren det fastän jag slutade med en del mediciner. Jag hade problem med växten. Läkarna sade att jag bara skulle bli 1,50 lång typ, men min mamma proklamerade ut att i Jesu namn skall jag inte bli det. Idag är jag 1,75 m lång eller mer!

Jag hade även en svår skolgång. Jag kom ofta i bråk, mobbade folk och var en allmänt hatisk människa mot andra. Det blev många samtal hem från lärare till min mamma. Men när jag blev frälst fick jag fyllas av Guds kärlek till människor, jag såg hur Jesus förlåtit mig, älskat mig på korset innan jag älskade Honom, därför kunde jag förlåta folk som mobbat mig också.

Min frälsning resulterade även i förvandling på det sociala området. En av mina själavårdare, från min dåvarande församling (Frälsningsarmén i Halmstad) profeterade (d.v.s. fick ett tilltal från Gud till mig) t.ex. att jag skulle slå ut som en blomma. Det häftiga är att just den dagen sade jag till min pappa att jag ville ha en blomma i mitt rum (tro mig, jag är inte den som går och köper blommor sådär, vad jag vet har jag aldrig tidigare tagit det initiativet). Så jag fick välja en blomma jag ville ha i mitt rum. Detta var alltså innan min själavårdare kom till mitt hus och profeterade för mig (han hade aldrig varit i mitt hus innan), och det var innan han såg blomman. Han hade inte ens sett blomman förrän jag berättade om att vi köpte blomman just den dagen innan de kom. Så det var en bekräftelse på hans profetia. Amen, det är så coolt hur Gud verkar!

Några månader senare pratade min mamma med en av mina lärare i min skola (d.v.s när jag gick i skolan, är klar nu), och denne läraren sade såhär till min mamma om mig: “han är som en blomma som slagit ut”, så jag såg det som en uppfyllelse av profetian, eftersom hon använde samma ord. Uppenbarligen kunde hon se en förvandling i mig.

Lite innan jag tog studenten så pratade jag med en lärare som jag fick en god relation med, som jag fick prata mycket om min tro med och vad Jesus gjort för mig och så med. Han berättade för mig att när jag började i skolan så sade jag knappt något, han uttryckte att jag är en annan människa än vad jag var då. D.v.s. han hade sett en förvandling i mig på det sociala området. Jag har haft en oerhörd social fobi, innan jag var frälst, men när jag blev frälst började en förvandling.

Min syn av Jesus

Något som bidragit mycket till min tro är något som hände när jag var omkring 5 år:

 Jag såg Jesus när jag var omkring 5 år. Det hände när jag vaknade upp gråtandes efter en mardröm. Jag såg Jesus (rummet var mörkt), och han lyste av ljus. Han hade ett sken runt sitt ansikte med/hans ansikte lyste. Men inte lika skarpt som hans ögon sken. Han kollade rakt på mig, och hans ögon utstrålade så mycket kärlek, nåd, ödmjukhet och medlidande mot mig. Jag kunde inte se hans ögon för skenet från hans ögon/i hans ögon. Bibelvers:  “hans ansikte lyste som solen, och hans kläder blev vita som ljuset.” (Matteus 17:2) Den här versen om Jesus i Bibeln beskrev det väldigt bra. Kanske inte riktigt lyste som solen då, men ett starkt sken. Även dessa verserna nedan:

“Lova Herren, min själ! Herre, min Gud, du är hög och stor, i majestät och härlighet är du klädd. Insvept i ljus som i en mantel” (Psalm 104:1-2)

Han sade till mig “Du behöver inte vara rädd, Jonathan”. Med en ganska stilla röst, den mest ödmjuka, snällaste röst jag någonsin hört. Men ändå så var den på samma gång mäktig och den ekade. Såhär kan rösten beskrivas (förutom det med fötterna då):

Hans fötter liknade skinande malm som glöder i smältugnen, och hans röst lät som dånet av väldiga vatten.” (Uppenbarelseboken 1:15)

Jag kollade på mina föräldrar och de sov fortfarande.

Min mamma hade bett att Jesus skulle tala om för mig att jag inte behöver vara rädd. För jag hade varit rädd flera nätter och drömt mardrömmar. Men det var inte förrän ganska nyligen som jag fick reda på att min mamma hade bett till Jesus om detta. Min mamma såg Jesus när hon var 7 år.

Advertisements
 1. Hej och frid Jonathan. Fint vittnesbörd du har. Behöver du traktater när du/ni evangeliserar? Kolla in våran hemsida traktat.nu Jag bor utanför Varberg. Vi lägger traktater i folks postlådor, har hållit på med det i några år. Hör av dig om du vill ha några, jag kan sponsra dig med några tusen om du vill. Jag kan skriva in dina kontakt uppgifter på dom om du så vill. Kanske vill Frälsningsermen i Halmstad dela ut några? Gud välsigna dig och din familj.

  // Timo

  • Hej,
   Tack. Nej, jag har redan traktat så det räcker för tillfället. Jag tror inte många i Frälsningsarmén i Halmstad vill dela ut, har inte sett något större engagemang i församlingen för evangelisation.
   Men tack ändå, och Gud välsgine dig och din familj med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: