Fast i en fördärvets grop, en lerjord

psalms40_2

Psalm 40:3 “Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur lerjorden.
Han ställde mina fötter på en klippa och gjorde mina steg fasta.”

 Detta är syndarens öde. Fast i en fördärvets grop som han satt sig själv i genom sina  synder. Han kommer dö i den grop han har grävt. Allt detta på grund av hans synd.

Inte heller kan syndaren frälsa sig själv ifrån denna grop. Syndaren har inget att  komma upp med. Inga gärningar hjälper honom upp ur gropen. Hans förra goda  gärningar kommer inte heller kunna rädda honom ur gropen. Han är dömd till att gå  under i sina synder, ett evigt helvete till mötes. Men det finns hopp!

Din enda väg ut ur gropen, denna lerjord, är Jesus! Inse din synd och hopplöshet i att  försöka rädda dig själv. Du har brutit mot Guds lagar, du har inte älskat honom utan  gått dina egna vägar och hatat Gud genom ditt uppror mot honom, du har ljugit.

Men Jesus väntar med öppna armar på syndare som vänder sig till honom! Ta emot honom i tro och vänd dig bort från ditt liv i synd. Tro på att han dog på korset för dina synder, att han blev begravd och återuppstod, och bli döpt i vatten, i Faderns, Sonens och i den helige Ande namn.

Vänta inte med att bli räddad. Bibeln säger: ”Ni vet inget om morgondagen. Vad är ert liv? Ni är en rök, som syns en liten stund och sedan försvinner.” och  Beröm dig inte av morgondagen, du vet inte vad den bär i sitt sköte.” (Jakob 4:14; Ordspråksboken 27:1).

I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I  I

Advertisements

Posted on November 1, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: