Om att planera ditt Peniel – Vance Havner (andakt)

Och Jakob blev ensam kvar. Då brottades en man med honom ända till dess morgonrodnaden kom.” 1 Mosebok 32:24

Det är inte någon föredragen semester plats, där inställningen verkar perfekt, som vi har vår bästa säsong med Herren. Vi finner inte våra Betel där vi laddar upp våra andliga batterier i någon idealisk tillflyktsort. Det var i desperat ensamhet vid Jabbok som Jakob mötte Herren och fick makt med Gud och människor. På baksidan av öknen kom Moses till Guds berg. Det var i det året då Kung Ussia dog, som Jesaja såg Herren. Glöm inte att Johannes skrev Uppenbarelseboken på Patmos, att En Kristens Resa kom från Bedfords fängelse, och att dyrbara psalmer kom från Fanny Crosbys blindhet.

Vår utsökta konst och litteratur kom ut ur fattigdom och lidande, och Gud gör sitt bästa verk i oss när det oftast verkar som att tiden och platsen är de mest ogynnsamma. Vi lär inte känna de djupare tingen genom att gunga på verandan eller någon lat rastplats, och smuttar saft, läser en novel.

Du kan inte ställa scenen och ordna utsikten och sedan arbeta upp den erfarenhet du behöver-ha den gjord för beställning. Anden verkar inte på det sättet. ”Vinden blåser vart den vill.” Det kan vara den mest osannolika och på den mörkaste dagen när du är ”lämnad ensam” som Gud kommer ner för att brottas till morgonrodnaden.

Advertisements

Posted on July 10, 2013, in Andakter, Vance Havner and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: