1 Korinthierbrevet 13:6 – Att tala sanning är kärlek

När det talas om kärlek i 1 Korinthierbrevet 13:6 så står det såhär angående kärleken, att den …. “Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen.”

Äkta kärlek hatar det onda! Det är därför Gud i sin natur är som en förtärande Eld emot all synd och ogudaktighet. Det är emot lagen av kärlek! (Rom 13:10).

Ett vanligt argument, även bland kristna tyvärr, är att det skulle vara hatiskt eller kärlekslöst att berätta om sanningen (t.e.x att berätta om helvetet). Ett annat argument bland otroende och tyvärr en del kristna är att det skulle vara kärlekslöst att berätta det sanna evangeliet, att en som inte har Jesus har Guds vrede över sig och är på väg till ett evigt helvete med Guds vrede o.s.v.

Tvärt om, så krävs det mycket kärlek för att berätta för någon att de kommer att gå evigt förlorade och har Guds vrede över sig (Joh 3:36), för givet att det sker utifrån kärlek och omsorg om dem. Att inte tala sanningen om helvetet o.s.v i fruktan av att folk ska ta illa upp eller liknande är kärlekslöst. Talar man inte om helvetet och omvändelse o.s.v, då är det inte något evangelium.

“så skall denne veta att den som återför en syndare från hans villoväg frälser hans själ från döden och överskyler många synder.” (Jakobsbrevet 5:20).

Advertisements

Posted on December 25, 2012, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: